keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Sulkavan Suursoudut 8-11.7.2010

Sulkavan Suursoudut on mailman suurin soututapahtuma. Tapahtumassa on mahdollisuus kiertää 58km mittainen lenkki Partalansaaren ympäri tosimielessä tai leppoisaan tahtiin. Leppoisampi vaihtoehto mahdollistaa yöpymisen matkan puolivälissä, sekä veneelle asetetut vaatimukset ovat muita sarjoja vapaammat.

Kilpailun tukikohtana toimii Sulkavan kylä, jonka kadut täyttyvät soututapahtuman ajaksi. Lähistöllä sijaitsevat Savonlinnan kaupunki ja Puumalan kylä. Parhaiten tapahtumaa pääsee seuraamaan omalla veneelle kunhan muistaa olla häiritsemättä soutajia liiallisella aallonmuodostuksella. Ilmankin omaa venettä tulee toimeen, sillä tapahtuman aikana järjestetään erilaisia risteilyjä. Toinen vaihtoehto on veneen vuokraus. Oravanpesät niminen yritys vuokraa kapteenin kanssa yhtä venettä Sulkavalla. Puumalassa sijaitsee Sahalahti josta voi kysellä majoitusta ja ehkä myös veneen vuokrausta.

2009 vuoden souduissa oli suotajia 7352 kappaletta ja muuta porukkaa luultavasti ainakin samanverran. Tapahtumaa pääsee seuraamaan aivan vapaasti, joten tarkkaa tietoa oheis porukan määrästä ei ole saatavilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti