torstai 3. kesäkuuta 2010

GPS login siirto Garminista Google mapsiin

GPX määrittää XML standardin paikkatiedon esitystä varten, mutta monet sovellukset eivät ymmärrä tässä muodossa olevaa tietoa. Esimerkiksi Google maps käyttää omaa KML muotoa. Ongelma on helppo ratkaista ilmaisella GPSBabel sovelluksella, joka on tarkoitettu GPS datan konvertointiin ja siirtoon.

Garmin Oregon 300 -laitteesta siirrän datan koneelle RoadTrip sovelluksella, joka on tarkoitettu Mac OS alustalle. Windows käyttäjille löytyy vastaava työkalu nimeltään MapSource.

GPSBabel työkaluun päädyin lähinnä kaverin suositusten ja Mac OS X tuen johdosta. Tosin soveluksen käyttöliittymä tuntuu olevan hyvinkin erilainen Windows ja OS X ympäristöissä. Tässä jutussa esityt kuvaruutukaappaukset on otettu sovelluksen Windows käyttöliittymästä. Käyttöliittymästä ei kuitenkaan kannata välittä, sillä jokatapauksessa työkalua saa halutulla tavalla käytettyä suoraan komentoriviltä.

Sitten varsinaiseen työkalun käyttöön. Yksinkertaisuudessaan työkalulla annetaan seuraavat tiedot:
- Lähdetiedo
- Lähdetiedoston formaatti esim. "GPX XML (.gpx)"
- Kohdetiedosto
- Kohdetiedoston formaatti esim. "Google Earth (Keyhole) Markup Language (.kml)"



Näiden määritysten lisäksi on hyvä huomioida seuraavat kml kohdetiedoston asetukset kun on muuntamassa reittidataa Google mapsia varten:
- "Export placemarks for tracks and routes" pois päältä eli points=0 => Yksittäisiä paikkamerkin symboleita ei piirretä karttaan
- "Include extended data for trackpoints (default=1)" päällä eli trackdata=1 => Reitin tiedot sisällytetään mukaan

Oheisessa kuvassa perusasetukset:


Lisäksi pääikkunassa kannattaa valita "What?" kohdasta "Tracks" vaihtoehto päälle. Tämän jälkeen homma valmistuu "let's go" painikkeen painalluksella. Sovellus tulostaa näkymän alaosassa olevaan logiin tarkat tiedot siitä millä optioilla muunnos on suoritettu.

Esimerkkejä komentoriveistä:
Windows:
gpsbabel.exe -p "" -t -i gpx -f aanekoski.gpx -o kml,points=0 -F aanekoski.kml

OS X:
./gpsbabel -p "" -t -i gpx -f aanekoski.gpx -o kml,points=0 -F aanekoski.kml

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti