perjantai 14. toukokuuta 2010

Veneilyä saimaallaPerjantaina 14.5.2010 lähdettiin helteen innoittamana veneilemään Varkauden Haijanvirralta Linnasaaren kansallispuiston laitamille. Reissun kohteena oli Vuorikiukas.

Haijanvirralta ajeltiin Taipaleen kanavalle. Ensin käytiin vierassatamassa tankilla ja sen jälkeen pyörähettiin kanavan puolelle suluttamaan.Odottelua Taipaleen kanavan yläpuolella.

Kanavan alapuolelta lähdettiin ajamaan kohti Savonlinnaa. Nämä vedet oli itselle tuntemattomia, sillä aiemmin en täällä ollut ajanut. Jonkun aikaa ajettuamme näkyi etuvasemmalla Vuorikikaksen kukkula ja kohtuu helposti perille satamaan päästiin. Rantautumispaikka oli hyvä ja kohtuu syväkin, vaikka etukäteen vähän epäilin, mahtaako paikalta löytyä edes poijua.Näkymä kallion päällä olevalta pöydältä itään päin.

Rannassa oli hyvässä kunnossa olevat tulentekopaikka, polttopuita ja välineet, pucee sekä alustoja telttailijoita varten. Makkarat paisteltiin, mutta kahvit jäi keittämättä, kun muonitusvastaava oli unohtanut sinapin lisäksi myös kahvin kotisatamaan :)


Yleiskuva veneeltä retkisatamaan päin.

Paluumatka ajeltiin rivakampaa vauhtia. Ennen sulutusta käytiin vielä pirtinvirralla katsomassa Varkauden keskustan rantoja. Virran varrella olevan ravintolan terassilla oli paljon porukkaa nauttimassa virvokkeita. Puolisen tuntia ajettua mentiin taas suluttamaan itsemme Taipaleen kanavan läpi.


Kanavassa menossa kohti ylävesiä.

Kanavalta ajeltiin kotisatamaan ilta-auringon paisteessa. Aikaa oli reissussa vierähtänyt melkein kuusi tuntia. Ajoa kerti vajaa 60 kilometriä. Matkaa lisäsi Pirtinvirran lenkki varmaan noin 5km. Maksiminopeudeksi GPS:llä 5 hengen kuormalla oli rekisteröitynyt 53km/h, joka varmaan on täydellä kaasulla tullut ilman sen suurempia trimmailuja, joten absoluuttinen maksiminopeus tämä ei varmaan aivan ollut.


Haijanvirralla. Taustalla näkyy Haijunkanava.

Mukava reissu hyvässä ilmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti