maanantai 17. toukokuuta 2010

Ilta-ajelua Muuramen tienoilla


Lähdettiin maanatai-illan ratoksi tutustumaan Jyväskylän lähivesiin. Kuokkalan pienvenesatamasta lähdettiin ajelemaan etelään päin vailla sen tarkempaa määränpäätä. Päädyttiin Sudensaarten retkisatamaan. Hyvä laituri ja muutama poiju oli rannalla. Ajettiin vene rantaan ja käytiin tutkimassa paikkoja.


Sudensaarten retkisataman laiturilta näkymä ilta-aurinkoa päin.

 Laiturin vieressä oleva nuotiopaikka

Pohjoisrannalla sijaitseva laavu

Saarelta löytyi nuotiopaikka laiturin vierestä ja hieman kauempaa saaren pohjoispäästä laavu ja jätekeräyspiste ja wc. Nuotiopaikka oli mukavasti ilta-auringon puoleisella rannalla. Pienimuotoista vandalismia (revitty karttalappu, rikki väännetty paperiteline...) oli saaressa harrastettu ja puuceen ovesta päätellen ilmeisesti värikuulasota oli käyty jossain vaiheessa :) Mitään suurta polttopuuvarastoa ei saarella näköjään ole, mutta muutamia pöllejä oli tarjolla, joista puita voisi pilkkoa omalla kirveellä. Täytyy ottaa joskus makkarat matkaan ja tulla uudestaan.

Saaresta lähdimme takaisin Jyväskylää kohti Muuratsalon saaren toiselta puolelta, tavoitteena kiertää kyseinen saari. Vähän aikaa ajettua huomasin, että eihän sieltä saaren ympäri menekään väylää, mutta tarkka kartan tarkastelu osoitti, että vettä kyllä piisaa, joten matka jatkui Louhunsalmen läpi takaisin Jyväskylään. Miksiköhän tuossa Louhunsalmessa ei muuten ole merkittyä väylää, johtuukohan tehtaasta?

Louhunsalmessa. Edessä Säynätsalon ja lehtisaaren välinen silta.


Matkalle tuli gepsin lokin mukaan 41.6km ja aikaa kului saarikävelyineen 2.5 tuntia. Jokohan huomenna olisi välipäivä veneilystä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti