perjantai 29. huhtikuuta 2011

29.4.2011 Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja

Talven opiskelut ja odotus tuotti tulosta tänään, kun tuli postissa Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja.  Lupakirja tuli tasan kaksi viikkoa hakemuksen lähettämisestä, eli kohtuu nopeasti.


Saaristo- ja Rannikkolaivurin tentin lisäksi kirjaa varten piti suorittaa EA1 kurssi sekä käydä paikallisen veneseuran kommodorin haastateltavana, että sai käytännön veneilytaidon todistuksen. Lisäksi kävin suorittamassa cevni-tentin, että sain kirjaan sisävesipätevyyden. Sisävesipätevyys on kirjassa valinnainen, eli sitä ei ole pakko hommata.

Kustannukset:
- Saaristolaivurin kurssi 54e + materiaali 75e + tutkinto 30e + todistus 25e
- Rannikkolaivurin kurssi 54e + materiaali 60e + tutkinto 30e + todistus 25e
- EA1-kurssi 90e
- Cevni-kurssi 35 euroa
- Itse huviveneenkuljettajankirjan hinta on 92 euroa.

Yhteensä hintaa kirjalle tuli 569 euroa. Kuulostaa näin yhteenlaskettuna aika hintavalta, mutta toisaalta laivurikurssit oli jo ennestään suoritettuna aikasempina vuosina, joka jakoi kustannuksia pidemmälle ajalle.

Hieno on plakaatti ja opiskelu oli antoisaa ja varmasti hyödyllistäkin. Hyvää tekemistä talvi-iltoihin, kun vesille ei pääse.

Lisätietoja huviveneenkuljettajankirjasta löytyy osoitteesta http://www.trafi.fi/merenkulku/miehitys_ja_patevyydet/patevyyskirjat/huviveneen_kuljettaja sekä http://portal.fma.fi/sivu/www/veneily/tiedot_taidot/patevyydet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti