torstai 5. elokuuta 2010

Kylkien puhdistus oksaalihapolla

Veneen kylkiin oli kesän aikana kertynyt kellastumaa aika pahasti, joten päätin suorittaa puhdistuksen. Puhdistusaineeksi valitsin oksaalihapon. Oksaalihappoa neuvottiin eräässä venelehdessä hommaamaan apteekista. Tilaamalla sain happoa parin päivän viiveellä varkautelaisesta apteekista.

Haposta neuvottiin lehdessä tekemään 10-30% liuos veteen. Laitoin sankoon litran vettä ja pahvimukillisen oksaalihappojauhetta. Sekoittelin vähän aikaa. En tiedä olisiko jauheen pitänyt liueta täysin veteen, mutta itselläni jauhe jäi suurimmaksi osaksi liukenematta.

Yllättävää oli, miten hyvin liuos puhdisti veneen kyljen kellastumat. Annoin aineen vaikuttaa noin kymmenen minuuttia jonka jälkeen hankasin ja huuhtelin runsaalla vedellä. Aivan täysin keltaisuus ei kadonnut, mutta todella puhdasta tuli.

Alla olevasta kuvasta voi hyvin havaita, miten hyvin oksaalihappo puhdistaa alueen, josta vedellä ja harjaamalla ei lika lähde. Eliönestomaalin yläpuolella on kaistale jota ei eka kierroksella pesty. Valumat ja kellastuneen alueen yläpuoli on ollut alunperin samassa kunnossa kuin kuvassa näkyvä kellastunut alue, mutta se on jo käsitelty oksaalihapolla.

Puhtaan ja likaisen pinnan ero.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti